Kurs i yoga vid stress och utbrändhet.

Yoga vid stress och utbrändhet   (läs om steg 2 längre ner på sidan)

Detta är en kurs där vi noggrant går igenom olika aspekter av stress och utbrändhet. Vad är det som händer i kroppen vid stress?  Vad kan vi göra för att må bättre eller för att inte hamna i utmattning/utbrändhet?

Vi lär oss om vad stress är, gör mediyoga, andas och mediterar. Då får lära dig tekniker som kan hjälpa dig på din väg att må bättre. Hitta vägen som leder dig mot kraften och glädjen igen.

Du kan verkligen komma som du är, utmattad eller inte. Jag lovar att du blir omhändertagen och att det inte ställs några krav alls på dig under kursen. Du förtjänar att må bra.

Du som är företagare och som vill satsa på din personal får ett specialpris. Ring för bokning 0704929801

Anmälan sker via mail till info@livsfilosophie.se eller om du hellre vill smsa eller ringa mig på 0704929801.

Kursen kostar  1500 kr inklusive material/deltagare.. Kursavgiften betalas innan kursstart.

 

STEG 1 Kursinnehåll:

Vad är stress – egentligen? Stress yoga och kroppen. Andningen.

Vi kommer här att tala om vad som faktiskt händer i din kropp när du stressar. Hur påverkas hjärtat och dina blodkärl? Hur påverkas hjärnan och vad kan det ge för konsekvenser? Hur påverkas musklerna, immunförsvaret och magen? Vi kommer också tala om andningen som vårt mest kraftfulla redskap för att motverka stress. Vi gör olika andningsövningar och provar på några yogaövningar.

Mat, kost och näring vid stress

Vi  talar om mat och stress. Hur påverkas magen och näringsupptaget av stress? Vilken mat försvagar nervsystemet och vilken stärker? Vi gör en yogaövning som hjälper matsmältningen samtidigt som den stärker dig.

Sinnet, du är vad du tänker. Meditation.

Här handlar det om sinnet och hur det hänger ihop med kroppen. Är jag vad jag tänker? Kan jag påverka och ta kontroll över mitt sinne? Vi kommer att tala om meditation och tankens kraft. Självklart kommer vi också att meditera och lära oss att lyssna inåt, till vårt hjärta, vårt sanna jag.

Rädslor. Rotchakrat och binjurarna.

Vad är rädslor? Mental rädsla och oro. Vilket budskap får din kropp regelbundet? Vi kommer också tala om vad det är som driver oss till prestation och varför vi skjuter upp vår hälsa till framtiden. Hur är rotchakrat kopplat till trygghet och hur hör våra binjurar dit? Kan jag bli mer jordad, grundad och stå stadigare när stormen viner?Du kommer få en massa tips på hur du kan hantera tex panikångest, depression och dålig sömn.

Närvaro- vad är det?

Här fördjupar vi oss i närvaro, vad är det egentligen? Har vi alla en skatt inom oss? Vad är det för tankar som snurrar hela tiden? Kan jag sortera dem? Vem är jag när jag verkligen lyssnar till mig själv? Vi kommer gör övningar för att lära oss att ta reda på vilka vi är på djupet.

Vad är serotonin? Själslig smärta.

Allting  universum styrs av två motsatta krafter och för att uppnå harmoni ska de vara i balans. Vilka motsatta krafter har vi i våra hjärnor? Och hur påverkar våra stresshormoner balansen i hjärnan? Vad är egentligen serotonin och kan jag på naturlig väg höja mina nivåer?Vi kommer också att tala om hur vi reagerar när vi får signaler från kroppen på att saker inte står rätt till, tex smärta? Tar vi reda på orsaken eller dövar vi smärtan och fortsätter som ingenting? Här lär vi oss en fantastisk meditation som läker känslomässiga sår, skapar mental balans och stärker vår aura.

Våra endokrina körtlar och stress. Chakrasystemet och hormonerna.

Hur sliter stress på vårt endokrina system som bildar hormoner och utsöndrar dessa i kroppen? Vi går också igenom våra chakrasystem och hur de är kopplade till vårt endokrina system och hur vi kan balansera dessa.

Yogaprogram, meditation och avslutning

Vi provar ett lite längre pass mot stress och utbrändhet och vi kommer naturligtvis gå igenom övningarna så att du kan börja använda det när du vill. 

Kurstid: 8 timmar inkl lunchuppehåll

Boka via telefon : 0704929801 eller via mail till info@livsfilosophie.se

 

Sagt om kursen :

”Kursen har hjälpt mig massor och jag börjar märka en skillnad, känner mig nästan som pånyttfödd. Jag har fortsatt med yogaövningarna och längtar redan till fortsättningskursen.”

”Stort tack för att jag fick gå den här kursen. Den har verkligen gjort skillnad i hur jag mår”

”Jag tror inte ens jag insåg ur stor min stress var innan jag började kursen. Nu har jag lärt mig andas och att varva ner.”

——————————————————————————–

Det finns en fortsättning på kursen som bokas separat:

Steg 2 i Yoga vid stress och utbrändhet – energi


Det här är en kurs för att du ska få förståelse för hur din energi fungerar, vad den håller på med och vad du kan göra för att behålla den. Du får lära dig varför den försvinner och hur du fyller på.

Den här kursen som riktar sig till dig som vill veta mer om hur stress påverkar ditt energisystem och hur du kan lära dig att kontrollera din egen energi så att du inte går tom. Vad är det för skillnad på energi och en adrenalinkick? Teori blandas med praktiska övningar. Du får konkreta verktyg, råd och tips, fakta, yogaövningar och meditationer på din väg mot hälsa.

Vi kommer att gå igenom:

Vad är energi?
Chakrasystemet , vårt energisystem. Hur påverkar det oss?
Vad händer i vårt energisystem när vi bränner ut oss?

Hur lång tid tar det ätt bli frisk?

Lär dig att kontrollera din energi och behåll den!

Vi kommer som sist att yoga, dela med oss av erfarenheter och lära oss en massa om vad energi är och hur vi tätar våra energiläckor och vad är egentligen chakra och hur påverkas vi av dom.
Priset är 1500 kr /deltagare inklusive kursmaterial. .

Tidsåtgång: 8 timmar inkl lunchuppehåll
Anmäl dig till 0704929801 eller maila till info@livsfilosophie.se